בחירה שם תחום דומה לבחירת שם חברה – זה דורש הרבה מחשבה והתחשבות. הדומיין שלך הוא הזהות שלך באינטרנט; כמובן שנרצה לוודא שבחרנו שם שלא רק מתאים לעסק, אבל גם קל למציאה ולקידום.
בחר מילה עם אותיות קלות להקלדה
מציאת דומיין שקל להקליד זה חלק קריטי להצלחה באינטרנט. אם תבחר להשתמש במילות סלנג, איות לא תקין או מילים עם אותיות החוזרות על עצמן זה עלול להקשות על גולשיך הפוטנציאלים במציאת האתר.
שמור על זה קצר
אם שם הדומיין שלך הוא ארוך ומורכב, אתה מסתכן בלקוחות שיטעו בכתיבה או באיות. קצר ופשוט זה המפתח.
השתמש במילות מפתח
נסה להשתמש במילות מפתח המתארים את העסק שלך ואת השירותים שאתה מציע. לדוגמא, אם אתה עסק עורך דין, נסה לבחור דומיין המכיל Law, Adz וכד'.
למשל, guri-law.com , goldberglaw.co.il.
השתדל לכלול מילות מפתח שאנשים מחפשים כאשר הם זקוקים לשירות שלך. זה עוזר לשפר את הדירוג שלך במנועי חיפוש (שמגביר את התנועה). ובכלל, הגיוני יותר ללקוחות שלך.
יעד
אם העסק שלך הוא מקומי, כדאי לך לשקול לכלול את שם העיר או המדינה בשם הדומיין. זאת בשביל להקל על לקוחות מקומיים למצוא אותך. וכמובן, לעזור בקידום במנוע החיפוש. ולזכור. לדוגמא: goldberglawHaifa.co.il.
מספרים להימנע ומקפים
מספרים ומקפים לעתים קרובות לא מובנים לאנשים ששומעים את כתובת אתר האינטרנט שלך לראשונה. הם לא יודעים אם אתה משתמש בספרה (9) או במילה עצמה (תשע). המקף זהו תו שאנשים נוטים לשכוח, בייחוד כאשר הוא בין מילות האתר. אם אתה מנסה למצוא דומיין מסויים, נסה לרשום את כל הווריאציות השונות כדי להיות בטוח שאין לך ברירה אלא להשתמש במקף.
היה בלתי נשכח
ישנם מיליוני שמות דומיין רשומים, כך שאם דומיין אחד קליט יותר, יש לך סיכוי גבוה לרושם ראשוני טוב ולהזכר אצל לקוחותיך. ברגע שכבר מצאת שם דומיין, שאל לדעת חברים ואנשי משפחה כדי לדעת שהשם קליט ונח להגיה מספיק. וודא שהוא נשמע מושך והגיוני לאחרים.
טיפ: יש לך רעיון גדול לשם דומיין? הרשם עוד היום ולשמור לך אותו לפני שמישהו אחר יקח אותו אליו.
ערוך מחקר
ודא שהשם שבחרת אינו סימן מסחרי, בעל זכויות יוצרים או בשימוש על ידי חברה אחרת. זה יכול לגרום לבלגן משפטי עצום שעלולה לעלות לך הון, כמו גם התחום שלך. מעבר לכך, אתה רוצה להיות ייחודי!
השתמש בסיומת ראויה
הסיומות הנפוצות הן סיומות כגון .com או .net, ו – co.il כשמדובר בדומיין ישראלי. כולם משמשים במקרים ספציפיים, אז הקפד לבחור אחד שעובד עבור העסק שלך. סיומת .com היא הנפוצה ביותר ומשם והפופולרית ביותר, אבל זה יכול להיות קשה יותר למצוא דומיין .com קצר ובלתי נשכח.
היום יש סיומות ברמה גבוהה מאוד שמתאימים לכל מקצוע. .photography, .nyc ו.guru – וזה נותן הזדמנות מצוינת לרשום שמות קצרים ורלוונטיים ביותר.
הנה כמה סיומות אחרות ושימושים:
.co.il: קיצור מקובל מאוד לאתרים מקומיים הפונים לקהל הישראלי.
.co: קיצור של חברה, מסחר, וקהילה.
.info: אתרי מידע.
.net: אתרים טכניים, תשתית האינטרנט.
.org: ארגונים ועמותות שאינם מסחריים.
.biz: עסק או לשימוש מסחרי, כמו באתרי מסחר אלקטרוני.
.me: בלוגים, קורות חיים או אתרים אישיים.
טיפ: אין צורך לבנות אתר אינטרנט לכל דומיין. אתה יכול רק לעשות הפניה לכל הדומיינים לדומיין הראשי שלך.
הגן על המותג שלך
בשביל להגן על השם והמותג שלך, תוכל לרכוש סיומות שונות לדומיין. או, לרכוש גרסאות באיות משתנה של שם הדומיין שלך. זה מונע ממתחרים לקנות את השם שלך,ומבטיח שהלקוחות שלך יופנו לאתר האינטרנט שלך ולא של המתחרים במידה והם טעו באיות או זכרו שם אחר.
פעל מהר
שמות דומיין קל למכור.
למרבה המזל, הם לא יקרים, כך שאם יש לך דומיין במחשבה, רכש אותו. אם אתה מתקשה למצוא שם זמין, אתרי רישום כמו GoDaddy יציעו לך שמות חלופיים במהלך החיפוש כדי לעזור לך למצוא את שם הדומיין המושלם.